Zázvorové sušenky jsou nezbytnou součástí svátečního stolu. Pokud vás však tradiční recept na zázvorové sušenky už nebaví, letos vyzkoušejte něco nového. Je to ideální volba pro Den dárků, kdy vás tradiční sladkosti začínají unavovat. Zjistěte, jak připravit tento jedinečný dort.
Pokud hledáte nápady na dezerty pro nadcházející svátky, vyzkoušejte trochu jiný recept na perníčky. Zachováte tak vánoční náladu, ale budete si moci vychutnat něco nového, známého, ale zároveň okouzlujícího, s novou, zajímavou vůní.
Ukážeme vám, jak připravit lahodné perníčky k Dni dárků (26. prosince).

Jaký dort je nejlepší upéct na svátky? Připravte si potřebné ingredience a ohromte všechny lahodným dezertem.
Pokud chcete překvapit svou rodinu a hosty na letošní Vánoce, vyzkoušejte novou variantu perníku, která vás potěší svou chutí. Tento recept na pomerančový perník je voňavý, voní svátky a je tak chutný, že ho sníte do poslední drobečky.
K přípravě tohoto jedinečného dezertu budeme potřebovat následující ingredience . Zde je kompletní seznam:
- 150 g pšeničné mouky,
- 50 g jemného cukru,
- 2 lžíce bramborové mouky,
- 100 g hořké čokolády,
- 4 vejce,
- 170 g kandované pomerančové kůry.
- 150 g rostlinného oleje,
- 1 pomeranč,
- moučkový cukr (na ozdobu),
- 100 g medu,
- několik kapek pomerančové esence,
- 2 čajové lžičky prášku do pečiva,
- 2 lžíce směsi koření na perníčky,
- 1 čajová lžička skořice,
- špetka soli.
Jak připravit perníčky s pomerančovou příchutí? Tento recept zaručeně vyjde.

Připravit tento lahodný dezert není vůbec složité. Prvním krokem je smíchat čokoládu, med, rostlinný olej a koření na zázvorové perníčky v malém hrnci . Vše promíchejte a vařte do hladka. Odložte stranou, aby trochu vychladlo.
Dále prosejte brambory a pšeničnou mouku do mísy. Přidejte skořici, špetku soli, kypřicí prášek a kandované pomerančové kůry . Důkladně promíchejte.
Dalším krokem je oddělit žloutky od bílků a žloutky vyšlehat s cukrem. Bílky vyšlehejte samostatně do tuhého sněhu. Žloutky přidejte do směsi v hrnci a smíchejte se suchými ingrediencemi. Přidejte několik kapek pomerančové esence a vše promíchejte.
Na závěr opatrně vmíchejte šlehané bílky a důkladně je promíchejte špachtlí. Těsto přeneste na plech vyložený pergamenovým papírem a pečte v troubě předehřáté na 170 stupňů Celsia po dobu 30-40 minut .
Po upečení nechte koláč v troubě a pootevřete dvířka, aby postupně vychladl. Mezitím opláchněte pomeranč vroucí vodou a nakrájejte ho na plátky. Až perník vychladne, posypte ho moučkovým cukrem a navrch položte plátky pomeranče.
