Mandle patří do čeledi ořechů a jsou bezpochyby jedny z nejvyhledávanějších, navíc mají mnoho zdraví prospěšných vlastností.
Porce 25 g loupaných mandlí pokrývá 18 % doporučené denní dávky fosforu.
Mandle patří do čeledi ořechovitých a jsou bezpochyby jedním z nejvyhledávanějších druhů ořechů. Mají také mnoho prospěšných účinků na zdraví.
Mandle patří mezi ořechy s nejvyššími zdravotními účinky a lze je použít v mnoha receptech.

Mandle patří do skupiny ořechů, které jsou oblíbené díky mnoha zdravotním účinkům, jako je obsah zdravých tuků, bílkovin, vlákniny a vitamínu E, ale mezi nimi jsou mandle jedny z nejvíce doporučovaných, protože kromě výše uvedeného jsou také bohaté na vápník a existuje mnoho způsobů jejich použití a přípravy: od salátů a smoothie po jogurt s ovocem a dokonce i jako základ pro rostlinné mléko.
Mandle patří mezi ořechy s nejvyššími zdravotními přínosy a lze je použít v mnoha receptech.
Všechny druhy mandlí jsou stejně výživné, takže si můžeme vybrat ten druh, který nám více chutná, nebo ten, který najdeme na místním trhu, protože v závislosti na regionu je jeden nebo druhý druh snáze dostupný.
Mandle jsou jedním z nejzdravějších ořechů, které máme k dispozici. Díky své jemné chuti si je můžeme vychutnat kdykoli, ať už samotné, nebo v kombinaci s jinými produkty. Mandle lze jíst syrové, pražené, přidávat do pokrmů, salátů, polévek, používat k přípravě rostlinného mléka, dortů nebo sušenek .
Konzumace mandlí k večeři nebo k obědu může pomoci udržovat zdravou hladinu cholesterolu; navíc obsahují více vlákniny než jakékoli jiné ořechy.
Nejběžnějším způsobem, jak získat všechny zdravé vlastnosti mandlí, je sníst hrst syrových mandlí spolu se slupkou nebo je přidat do salátů, smoothie nebo dezertů.
Nejběžnějším způsobem, jak získat všechny prospěšné vlastnosti mandlí, je sníst hrst syrových mandlí .
Jsou bohaté na vitamín E, niacin, riboflavin, vápník, draslík, fosfor, hořčík a železo a jsou také zdrojem zinku a thiaminu, což spotřebiteli poskytuje řadu nutričních výhod.

Porce loupaných mandlí o hmotnosti 25 g poskytuje 18 % doporučené denní dávky fosforu.
Vitamín E působí v organismu jako antioxidant a pomáhá chránit buňky před oxidačním poškozením. Chrání také vitamíny A a C a polynenasycené mastné kyseliny v potravinách před nežádoucími změnami způsobenými oxidací.
Porce 25 g loupaných mandlí pokrývá 42 % doporučené denní dávky vitaminu E.
Díky své dostupnosti, velikosti a tvaru jsou mandle ideální svačinkou , kterou si můžete vzít s sebou kamkoli.
